Hamilə qadınlar çox şirin olmayan və turş meyvələrə can atmağa üstünlük verirlər. Yaxşı olardı ki, meyvələrin xüsusiyyətlərindən xəbərdar olasınız və onu ehtiyyatla seçəsiniz. Məsələn: anemiyası olan hamilələr nar və əriyin istifadəsini dayandırmalıdırlar.
Digər meyvələr
Sizlərdən bəziləriniz elə başa düşə bilər ki, qidalandırıcı maddələrlə zəngin olan bütün meyvələr artıq çəkinin yığılmasına səbəb olmayacaq. Çox meyvə yemək körpənizin hətta üzünün sağlam rəng almasına da təsir edir. Meyvələrin tərkibi 90% sudan əlavə olaraq qlükoza, fruktoza, saxaroza və vitaminlərdən ibarətdir. Bu şəkərlər asan mənimsənilir. Fruktoza ilə qlükoza qanda yüksək xolestirin və asanlıqla çəki yığmasına səbəb olan yağ növü olan triqlesiridlərə çevrilə bilər. Buna görə də hamilələr gündə 300 qramdan çox meyvə yeməməlidir.